Quantcast
Λαϊκές αγορές: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία τους στις 25 Οκτωβρίου - enikonomia.gr
share

Λαϊκές αγορές: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία τους στις 25 Οκτωβρίου

δημοσιεύτηκε:

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου οι λαϊκές αγορές διευκρινίζει με ανακοίνωση της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) παρά τις ανακοινώσεις για δήθεν απεργία του κλάδου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών “κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει το ρυθμιστικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, παρά τις ανακοινώσεις για δήθεν απεργία από εκείνους που επιδιώκουν τη συνέχιση μίας σειράς στρεβλώσεων που πηγάζουν από παράγοντες με… ισόβιες συνδικαλιστικές ιδιότητες που επιλέγουν ακόμα και τώρα να διχάσουν τον κλάδο και να εκφοβίσουν τους συναδέλφους τους.

Γιατί οι στρεβλώσεις αυτές είναι συγκεκριμένες και αποτελούν το ένοχο «κοινό μυστικό» που όλοι γνωρίζουν αλλά όσοι εξυπηρετούνται από αυτό κλείνουν τα μάτια.

Η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών(ΠΟΣΠΛΑ) μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων των λαϊκών αγορών κοιτάει μπροστά.

Βρισκόμαστε σε ένα χρονικό σημείο που διεκδικήσεις ετών γίνονται πραγματικότητα, με τις λαϊκές αγορές σύντομα να αλλάζουν μορφή για το καλό της οικονομίας, της αγροτικής παραγωγής, αλλά και φυσικά της ίδιας της κοινωνίας.

Το νέο σχέδιο νόμου αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο και τις υφιστάμενες μορφές άσκησης οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο του υπαίθριου εμπορίου.

Όπως όμως, συμβαίνει σε κάθε σημαντική αλλαγή, έτσι και εδώ βρέθηκαν κάποιοι που ανακάλυψαν… δράκους μέσα στο νομοσχέδιο φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται ότι δήθεν στις λαϊκές αγορές θα έρθουν τα καρτέλ να στήσουν πάγκους!

Γελοιοποιήθηκαν με μια απεργία τον περασμένο Απριλίου στην οποία η συμμετοχή ήταν μηδαμινή γιατί σύσσωμος ο κλάδος τους γύρισε την πλάτη και στο τέλος μείνανε μόνοι τους, κάνοντας κακό σώου για λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών με όχημα το νέο σχέδιο νόμου, μπορεί να φέρει μια αληθινή επανάσταση στις καταναλωτικές συνήθειες του απλού κόσμου και να συμβάλει στην κατάκτηση ενός διπλού στόχου.

Στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην προστασία του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων.

Το νέο σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, όπως αυτό προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του συνόλου των παραγωγικών φορέων του κλάδου με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, διορθώνει διαχρονικές παθογένειες, αποκαθιστά αδικίες και νοικοκυρεύει τις λαϊκές αγορές.

Γιατί πολύ απλά οι λαϊκές αγορές είναι πρώτα «λαϊκές» και μετά «αγορές»!

Οι λαϊκές αγορές καθιερώθηκαν στη συνείδηση, στο μυαλό και στην καρδιά του Έλληνα μέσα από μια ιστορική διαδρομή 93 ετών. Σήμερα πλέον, το νέο σχέδιο νόμου στην αρχή αυτής της δεκαετίας που τις οδηγεί στα 100 χρόνια, χτίζει το στέρεο μέλλον του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Η νέα λαϊκή αγορά που προκύπτει από το νομοσχέδιο-σταθμό είναι το φιλόξενο υπαίθριο πολυκατάστημα που απλώνεται σε όλη την πατρίδα μας και θα υποδέχεται πλέον με υπερσύγχρονους όρους όλους τους Έλληνες!”.

Τι είχε αναφέρει νωρίτερα η Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών

Νωρίτερα η Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών είχε αναφέρει σε ανάρτηση της στο Facebook ότι θα είναι κλειστές την Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου όλες οι λαϊκές αγορές λόγω της απεργίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή για τις υπαίθριες αγορές.

Όπως επεσήμανε ” Σε έκτακτη συνεδρίαση της η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την κήρυξη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την προσεχή Δευτέρα 25/10/2021 με ταυτόχρονη διεξαγωγή Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 13:00, ως μία πρώτη αντίδραση στο σχέδιο Νόμου που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Άδωνης Γεωργιάδης.

Τα αιτήματα των Λαικών Αγορών στα οποία εξακολουθεί να κωφεύει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο αρμόδιος υπουργός είναι:
– Ιδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών.
– ΝΑΙ στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαικές Αγορές κι ΟΧΙ στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.
– ΟΧΙ στις 16 διαφορετικές Υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο Νομοσχέδιο και δίνουν με αντισυνταγματικό τρόπο υπέρ-εξουσίες στον υπουργό.
– ΟΧΙ στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο άνω των 90.000.000ε.
ΟΧΙ στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.
– ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.
– ΟΧΙ στις ποινές εξοντωτικού χαρακτήρα.
ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ..ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ..ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ..ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ..ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.