Quantcast
Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - enikonomia.gr
share

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ – Δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Άνγκελα Μέρκελ. Το αεροπλάνο που μετέφερε τη Γερμανίδα καγκελάριο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το βράδυ της Πέμπτης.


Η διήμερη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας -η τελευταία ως καγκελάριος της Γερμανίας- πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού και δεν στερείται συμβολισμών, αφού, μεταξύ άλλων, συμπίπτει με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το ιδιωτικό δείπνο που παραθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν της Άνγκελα Μέρκελ.
Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε την Γερμανίδα καγκελάριο και χαιρετήθηκαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας.







Στο τετ α τετ, θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν όλη την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσουν επισήμως και αύριο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.





Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στη Γερμανίδα καγκελάριο και τον χώρο όπου βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, που καλύπτουν την επίσκεψή της στη χώρα μας. Εκείνη τους χαιρέτισε χαμογελώντας.


Στις 9 το πρωί της Παρασκευής (29/10) η Γερμανίδα καγκελάριος θα απευθύνει ομιλία σε νέους, στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν τα ελληνοτουρκικά, διμερή και ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως και το μεταναστευτικό.






Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η αστυνομία, σε οδικούς άξονες της Αττικής, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.:



«Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. ANGELA MERKEL στη χώρα μας, απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης 28.10.2021 και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 29.10.2021 θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Άνγκελα Μέρκελ: Είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την επίσκεψή της

«Η καγκελάριος είναι ευγνώμων για την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού να επισκεφθεί την Αθήνα και χαίρεται για την επίσκεψη και τις συνομιλίες που θα έχει στην Αθήνα όχι μόνον με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Σακελαροπούλου» ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.


«Πεποίθησή μας είναι – και αυτός ήταν ο γνώμονας για την γερμανική κυβέρνηση – ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι προς το συμφέρον όχι μόνον των δύο αυτών χωρών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.


Για αυτό χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε ως γερμανική κυβέρνηση το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία μπήκαν ξανά σε πορεία συνομιλιών, ότι διεξάγουν διερευνητικές διαπραγματεύσεις για να βρουν λύσεις στα δύσκολα, ανοιχτά μεταξύ των δύο χωρών ζητήματα.


Διότι είναι σαφές, ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνον με διάλογο και σε πνεύμα αλληλο-σεβασμού. Αυτό έκανε σαφές η καγκελάριος Μέρκελ και στις συνομιλίες που είχε στην Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

«Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα, καθώς και η οικονομική συνεργασία» τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.


Για την καγκελαρία του Βερολίνου, η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα είναι «ένα σημαντικό δείγμα της εμπιστευτικής και στενής συνεργασίας μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, σε τομείς όπως η προστασία του κλίματος, η πανδημία και οι συνέπειές της καθώς και η μετανάστευση, στα οποία Γερμανία και Ελλάδα έχουν στενή ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία».


Σημειώνεται ότι η προηγούμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα ήταν τον Ιανουάριο του 2019. Η σημερινή επίσκεψη της Μέρκελ θα είναι και η τελευταία στη 16χρονη θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας.


ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.