Quantcast
Ανεμβολίαστοι: Επιχείρηση πειθούς μέσω sms από τη Δευτέρα – Γιατί διαφωνεί ο Μόσιαλος - enikonomia.gr
share

Ανεμβολίαστοι: Επιχείρηση πειθούς μέσω sms από τη Δευτέρα – Γιατί διαφωνεί ο Μόσιαλος

δημοσιεύτηκε:

«Επιχείρηση να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι» με sms στο κινητό τους. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας προκειμένου να προσεγγίσουν όσο περισσότερους γίνεται από εκείνους που φοβούνται ή κάνουν δεύτερες σκέψεις για το εμβόλιο.

Οι ρυθμοί εμβολιασμού έχουν υποχωρήσει, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται εκ νέου «εκτόξευση» κρουσμάτων, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αρχίζει η εκστρατεία με καθημερινά sms στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων ειδικά σε περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Κάθε μέρα μέχρι την Τετάρτη οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Παραδείγματα μηνυμάτων ανά ημέρα

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Δευτέρα: «Σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά της covid-19. Μπορείς και εσύ να γίνεις μέρος της λύσης. Κλείσε τώρα το ραντεβού σου για εμβόλιο στο emvolio.gov.gr».

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Τρίτη: «Τα παιδιά μας πρέπει να είναι ασφαλή στο σχολείο τους. Να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Στο δικό σας χέρι είναι να τους δώσουμε ένα ασφαλές μέλλον. Εμβολιάσου μαζί με την οικογένειά σου».

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Τετάρτη: «Σήμερα 7 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς από covid είναι άνω των 60 ετών και 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αν ανήκεις σε μια από τις δύο ομάδες κλείσε τώρα το δικό σου ραντεβού για να μπορείς να πάρεις την ζωή σου πίσω».

Αντίθετος ο Μόσιαλος με την εκστρατεία των sms

Αντίθετος με την εκστρατεία των sms σε ανεμβολίαστους εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο και εκτίμησε ότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

«Νομίζετε ότι οι ανεμβολίαστοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μετά τον καθημερινό βομβαρδισμό ενημέρωσης; Λείπει το sms από την ενημέρωση; Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά μέσω των sms αλλά δεν τη θεωρώ καλή ιδέα. Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει» είπε χαρακτηριστικά.

«Το sms κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχει. Τα προσωπικά δεδομένα μας θα πρέπει να προστατεύονται με απόλυτο τρόπο» όπως είπε ο κ. Μόσιαλος και πρόσθεσε:

«είχα τονίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα μέσω του ΑΜΚΑ των εμβολιασθέντων και μη εμβολιασθέντων για να δούμε σε ποιες γεωγραφικές περιοχές υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μη εμβολιασθέντων. Μιλάμε όμως για γεωγραφική ανάλυση των δεδομένων, που δεν γίνεται πιστοποίηση με συγκεκριμένο πρόσωπο».

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι θα πρέπει να βρούμε με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνει μια αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατάστασης.

«Θα πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά με τους εμβολιασμούς στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στη χώρα μας. Δεν έχουμε πετύχει ικανοποιητικά ποσοστά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Πώς θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων” διερωτήθηκε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.