Quantcast
Rapid test: Παράταση στη δήλωση των ανεμβολίαστων εργαζομένων - enikonomia.gr
share

Rapid test: Παράταση στη δήλωση των ανεμβολίαστων εργαζομένων

δημοσιεύτηκε:


Διευκρινίσεις για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης για τη διενέργεια rapid test των ανεμβολίαστων εργαζομένων και των μη νοσησάντων εργαζομένων στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση “παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης «περί τήρησης της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 κατά την εβδομάδα αναφοράς», έως και την Κυριακή 14/11 και ώρα 23:59 για τις εβδομάδες αναφοράς 18-24 Οκτωβρίου, 25-31 Οκτωβρίου και 1-7 Νοεμβρίου”.

Υπενθυμίζεται πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που παρέχουν φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας τους υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Οι υπόχρεοι
Rapid test θα πρέπει να κάνουν με δικά τους έξοδα:

-Όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι εμβολιασμένοι (14 ημέρες μετά την τελευταία ή τη μοναδική δόση) που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή με πρακτική άσκηση.

-Οι καταρτιζόμενοι/μαθητευόμενοι/σπουδαστές των δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών και οι φοιτητές των ΑΕΙ που διεξάγουν πρακτική άσκηση ή μαθητεία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής διαδικασίας σε φορείς του ιδιωτικού τομέα.

-Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες κλπ.

Οι εξαιρέσεις

Από την υποχρέωση διενέργειας rapid test απαλλάσσονται:

– Όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών τον εμβολιασμό, ή έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου προ τουλάχιστον επίσης 14 ημερών.

– Όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό COVID-19, χωρίς να έχουν παρέλθει 180 ημέρες από τη θετική διάγνωση, και επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης.

-Όσοι εργάζονται με καθεστώς τηλεργασίας

– Όσοι έχουν νόμιμη άδεια.

Ως εξαιρέσεις επίσης λογίζονται:
-Μη παροχή εργασίας με φυσική παρουσία για άλλους λόγους
-Έχει υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο που καλύπτει την εβδομάδα αναφοράς
-Κατοχή πιστοποιητικού νόσησης εν ισχύ, σύμφωνα με την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.