Quantcast
Πλεύρης: Οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο για τους μη εμβολιασμένους θα ληφθεί, εάν χρειαστεί - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο για τους μη εμβολιασμένους θα ληφθεί, εάν χρειαστεί

δημοσιεύτηκε:

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων που θα περιλαμβάνουν και lockdown σε μη εμβολιασμένους μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «αυτό που εξετάζεται είναι εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, αυτό να αφορά στους ανεμβολίαστους και όχι το σύνολο της κοινωνίας».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «τα όποια μέτρα δεν είναι τιμωρητικά, αλλά προστατευτικά. Η πίεση στο ΕΣΥ γίνεται από τους ανεμβολίαστους, όχι από τους εμβολιασμένους» και πρόσθεσε:

«Δεν αποκλείουμε καμία πρόταση, ένα τέτοιο μέτρο η κυβέρνηση θα το λάβει εάν το κρίνουν οι ανάγκες».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «οποιοδήποτε μέτρο όσο και περιοριστικό να είναι και αφορά στους μη εμβολιασμένους η κυβέρνηση θα το πάρει».

Τι είπε ο Πλεύρης για την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης για τους άνω των 65

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για τις σκέψεις που γίνονται για το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικότητα στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τους άνω των 65 ετών είπε ότι «η τρίτη δόση δεν είναι απλώς αναμνηστική. Είναι ενισχυτική δόση. Στην παρούσα φάση είμαστε στη διαδικασία να επισημαίνουμε την αναγκαιότητα, η οποία είναι μεγάλη».

Όπως είπε «υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να αποφασίσει μονομερώς. Αλλά αυτό που προέχει είναι η αναγκαιότητα».

Σημείωσε, πάντως, ότι «το αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για συγκεκριμένες κατηγορίες όσον αφορά στην τρίτη δόση αυτό αφορά σε εμάς. Για την ώρα υπάρχει στο τραπέζι η αναγκαιότητα αλλά εξετάζουμε και την υποχρεωτικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με αυτή την ανταπόκριση (σ.σ. για την τρίτη δόση του εμβολιασμού) θα αποφύγουμε την υποχρεωτικότητα. Στο τραπέζι είναι όλα».

Πλεύρης: Μέσα στην εβδομάδα η επιστράτευση των γιατρών

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη η διαδικασία της επίταξης υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς θα γίνει μέσα στην εβδομάδα καθώς, όπως είπε, «ήδη οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί» και «καθημερινά μας έρχονται ονόματα γιατρών που θέλουν να έρθουν στο ΕΣΥ».

«Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών θα απαιτηθούν 48 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.