Quantcast
Πλεύρης: Στην άυλη και ηλεκτρονική συνταγογράφηση τα αντιρετροϊκά φάρμακα - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Στην άυλη και ηλεκτρονική συνταγογράφηση τα αντιρετροϊκά φάρμακα

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νομοθεσία για την πλήρη ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη και ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, ” Έχω την τιμή, όμως, να εισηγούμαι δύο διατάξεις που ήταν πάγιο αίτημα των ασθενών από HIV, των οροθετικών ασθενών. Η πολιτεία έρχεται σήμερα, ανήμερα της ημέρας για την καταπολέμηση του AIDS, να τις ψηφίσει και πιστεύω ότι σε αυτές τις δύο διατάξεις θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση ” .

” Οι διατάξεις, που τις εισηγούμαι με την πλήρη καθοδήγηση του Πρωθυπουργού και αφού προηγήθηκαν συναντήσεις με την ένωση ασθενών και τους ίδιους τους ασθενείς, είναι ότι νομοθετούμε την πλήρη ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη και ηλεκτρονική συνταγογράφηση και δίνουμε τη δυνατότητα να γίνουν ανάδοχοι γονείς τα άτομα που πάσχουν είτε από ΗΙV είτε από ηπατίτιδα Β, υπό τον όρο και την προϋπόθεση ότι ακολουθούν την αγωγή ή έχουν ολοκληρώσει την αγωγή.
Αυτό είναι ένα κοινωνικό θέμα διότι αποκλείονταν αυτοί άνθρωποι από την αναδοχή, αν και δεν υπήρχαν επιστημονικά δεδομένα που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο” , πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.