Quantcast
Ακυρώνονται τα ρεβεγιόν λόγω Όμικρον - Ουρές για rapid τεστ - enikonomia.gr
share

Ακυρώνονται τα ρεβεγιόν λόγω Όμικρον – Ουρές για rapid τεστ

δημοσιεύτηκε:

Η επέλαση της Όμικρον και ο τρόμος από την έκρηξη κρουσμάτων, που σήμερα άγγιξαν τις 35.580 νέες μολύνσεις, καταγράφοντας νέο “μαύρο” ρεκόρ, αλλάζουν τα σχέδια για ρεβεγιόν, με τους περισσότερους να ακυρώνουν τα σχέδιά τους για έξοδο και να επιλέγουν πλέον να περάσουν την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο σπίτι τους.
Επίσης, τα μέτρα, που ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου με την απαγόρευση της μουσικής αλλά και τους περιορισμούς, θεωρούνται αποτρεπτικά στην έξοδο για διασκέδαση, με τις ακυρώσεις να “πέφτουν” σαν βροχή. Υπεύθυνος καταστήματος εστίασης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι ακυρώσεις μετά την ανακοίνωση των μέτρων είναι στο 30%.


Καθημερινά 10.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την πραγματοποίηση ελέγχων. Εκτός από τα αστικά κέντρα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για τη διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε μισθωμένους ιδιωτικούς χώρους, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορoνοϊό.


Η Άννα Ευθυμίου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως «καθημερινά γίνονται περίπου 80.000 έλεγχοι, για παράδειγμα στις 28/12 βεβαιώθηκαν 647 παραβάσεις, οι 523 για μη χρήση μάσκας, έγιναν τέσσερις συλλήψεις και πέντε αναστολές λειτουργίας καταστημάτων».


Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά για όσους διοργανώνουν ιδιωτικά πάρτι. Συγκεκριμένα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον μισθωτή ή σ΄ αυτόν που παραχωρεί μη επαγγελματικό χώρο, για ψυχαγωγική εκδήλωση, ενώ για 2η παράβαση από το ίδιο άτομο, το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ.
Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στους χώρους εστίασης αλλά και στον έλεγχο της γνησιότητας των πιστοποιητικών.

Να σημειωθεί πως τις ημέρες των γιορτών υπάρχει σύσταση οι πολίτες να αποφύγουν τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις.



Ουρές για rapid τεστ στο ΙΚΑ Καλλιθέας
Η έκρηξη κρουσμάτων έχει τρομοκρατήσει τους πολίτες που σπεύδουν σε διαγνωστικά κέντρα ή σε δημόσιες δομές για να υποβληθούν σε rapid τεστ. Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε φωτογραφίες από τις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από το ΙΚΑ Καλλιθέας όπου πολίτες έχουν σπεύσει για να κάνουν τεστ, είτε γιατί αισθάνονται ότι έχουν συμπτώματα, είτε γιατί έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.







“Δεν χρειάζεται PCR έπειτα από θετικό Rapid τεστ” – Η νέα οδηγία για εμβολιασμένους

Να μην κάνουν και μοριακό τεστ οι εμβολιασμένοι πολίτες που έχουν ήδη διαγνωστεί θετικοί σε rapid test, ζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Το ίδιο ακριβώς είπε και η καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.



“Η χρήση των αντιγονικών τεστ αποτελεί ένα σημαντικό και εύχρηστο όπλο στα χέρια μας καθώς τα τεστ προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα και συνεισφέρουν στην έγκαιρη απομόνωσή μας ώστε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού τόσο στο φιλικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Αν και η ευαισθησία των αντιγονικών είναι κατά τι χαμηλότερη από αυτή της PCR να υπενθυμίσω ότι οι περισσότερες μελέτες δείχνουν πως οι ασθενείς που έχουν ψευδώς αρνητικό rapid αλλά θετικό PCR , έχουν χαμηλό ιικό φορτίο άρα χαμηλή μεταδοτικότητα. Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σπίτι εφόσον έχουμε οποιοδήποτε κλινικό σημείο κοινού κρυολογήματος” είπε η κ. Παπαευαγγέλου.




Πρόσθεσε ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το θετικό rapid με PCR, κάτι που δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται για τους πλήρως εμβολιασμένους.

“Δεν χρειάζεται να πηγαίνουν να επιβεβαιώνουν το θετικό Rapid με PCR”, σημείωσε.

“Δεν χρειάζεται PCR έπειτα από ένα θετικό rapid, κι επειδή αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα με το rapid να μείνουμε σπίτι και να μην πάμε για PCR. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή και μεγάλη η ταλαιπωρία και είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι” τόνισε από την πλευρά της η Μίνα Γκάγκα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.