Quantcast
Πώς θα εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης – Τι αλλάζει - enikonomia.gr
share

Πώς θα εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης – Τι αλλάζει

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,

Η συγκεκριμένη τροποποίηση αποφασίστηκε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται μετά την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα, πλέον όσοι είναι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid τεστ για να εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης, ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει αυτό να το επιβεβαιώνουν με PCR.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία, αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid προκειμένου να δίνουν την αναρρωτική άδεια.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον σύνδεσμο ελληνικών κλινικών και άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές από το 10-15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περαστικά».

Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, είπε ο υπουργός Υγείας και προβαίνουμε σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Τέλος αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.