Quantcast
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης – Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Οι νέοι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας να συμμετάσχουν με τις ιδέες τους - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης – Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Οι νέοι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας να συμμετάσχουν με τις ιδέες τους

δημοσιεύτηκε:

“Θερμά συγχαρητήρια στο enikos.gr για την ενεργό συμμετοχή του στον διάλογο στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Αφού μου δώσατε σήμερα το ελεύθερο ως προς το αντικείμενο της σύντομης παρέμβασής μου, θα σας μιλήσω όχι μόνο ως ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ως αντιπρόεδρος της επιτροπής διεθνούς εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως μέλος της επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά πρωτίστως ως μητέρα του Χρήστου, ενός δραστήριου φοιτητή, 18,5 ετών για να τονίσω τη μεγάλη αξία και σημασία της συμμετοχής των νέων μας στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης” αναφέρει σε μήνυμά της μέσω βίντεο η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

“Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακήρυξε το 2022 Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας με σκοπό την υποστήριξη της προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης των νέων και την προώθηση της συμμετοχής τους στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής, στον απόηχο των συνεπειών της πανδημίας COVID-19” πρόσθεσε.

“Στην έκθεση της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για την νεολαία κατά την περίοδο 2019-2021 αναφέρεται ότι “αν και η κινητικότητα και η σύνδεση μεταξύ των νέων στην Ευρώπη πριν από την πανδημία ολοένα και αυξανόταν, δυστυχώς η έξαρση της COVID-19 είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εκπαίδευση αλλά και στην απασχόλησή τους, παρόλο που επέφερε την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης σε όλα τα επίπεδα. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης που πραγματοποίησα πρόσφατα με την υποστήριξη του Λαϊκού Κόμματος, η ψηφιακή μετάβαση μας απασχολεί ιδιαιτέρως, καθώς πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν αρκετά ή πολύ προβληματισμένοι για τις μελλοντικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων” αναφέρει η κ. Ασημακοπούλου.

“Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων βεβαίως αναγνωρίζει τα πολλαπλά οφέλη που έχουν οι νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, και όλοι απαιτούν από εμάς που ασχολούμαστε με τα ευρωπαϊκά δρώμενα πληρέστερη ενημέρωση και ακόμα περισσότερη δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας θα επιδιώξει την υποστήριξη των νέων με ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές που προφέρει η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, τη διοργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την προώθηση των ευκαιριών που παρέχονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο” υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

“Θα είμαι δίπλα στους νέους μας όπως και όπου μπορώ. Θα ήθελα να προσκαλέσω τους νέους και τις νέες μας από κάθε γωνιά της πατρίδας μας να συμμετέχουν ενεργά με με τις ιδέες και τις δράσεις τους στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ΕΕ και γιατί όχι, να γίνουν πρωταγωνιστές στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας το 2022” κατέληξε η κ. Ασημακοπούλου.

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]). Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.