Quantcast
Πώς θα αποφευχθεί το φαινόμενο της «χαμένης γενιάς» στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Πώς θα αποφευχθεί το φαινόμενο της «χαμένης γενιάς» στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο τρόπους αντιμετώπισης των καταστροφικών επιπτώσεων της κρίσης COVID-19 στην απασχόληση και την εκπαίδευση των νέων Ευρωπαίων.

Σε συζήτηση, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να τονίσουν ότι απαιτούνται ισχυρά και άμεσα μέτρα στην Ευρώπη για τη διασφάλιση της απασχόλησης μετά την πανδημία, αλλά και για τη στήριξη της κοινωνικής και ψυχικής ανάκαμψης των νέων στην ΕΕ.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσουν ποιες στρατηγικές θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους νέους, ιδίως τους πλέον ευάλωτους νέους εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης να εξασφαλίσουν ποιοτική και δίκαιη ανταμοιβή για την εμπειρία εργασίας, πρακτικής άσκησης και μαθητείας, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόσβασή τους σε κοινωνικά δικαιώματα μέσω προγραμμάτων όπως οι ενισχυμένες Εγγυήσεις για τη Νεολαία και η ALMA («Aim, Learn, Master, Achieve»).

Οι νέοι πρέπει να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών απασχόλησης και των κοινωνικών πολιτικών στην Ευρώπη, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να τονίσουν, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της «χαμένης γενιάς».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.