Quantcast
Ισχυρότερος ρόλος της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τα φάρμακα - enikonomia.gr
share

Ισχυρότερος ρόλος της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τα φάρμακα

δημοσιεύτηκε:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την Τετάρτη την προσωρινή συμφωνία για την αύξηση των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η συμφωνία με το Συμβούλιο, η οποία επιτεύχθηκε στo τέλος Οκτωβρίου 2021, έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι η ΕΕ θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων στον τομέα της υγείας μέσω της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των ελλείψεων φαρμάκων και ιατρικών συσκευών, της στενότερης συμμετοχής όλων των παραγόντων της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς και της αύξησης της διαφάνειας όσον αφορά τις κλινικές δοκιμές και τις άδειες κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων.

Μετά την τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια, το κείμενο θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022.

Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, η Επιτροπή πρότεινε στις 11 Νοεμβρίου 2020 ένα νέο πλαίσιο υγειονομικής ασφάλειας κατάλληλο για τις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της υγείας, με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την καταπολέμηση της νόσου COVID-19, το οποίο περιλαμβάνει πρόταση για την αύξηση των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.