Quantcast
Αττική Οδός: Η απάντηση για το αίτημα της Τροχαίας να κλείσει από τις 10 το πρωί - enikonomia.gr
share

Αττική Οδός: Η απάντηση για το αίτημα της Τροχαίας να κλείσει από τις 10 το πρωί

δημοσιεύτηκε:

Σε δρόμο ατελείωτης… ταλαιπωρίας για χιλιάδες οδηγούς μετατράπηκε η Αττική Οδός λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Ποιος ευθύνεται για το χάος που προκλήθηκε; Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, η Τροχαία φέρεται να ζήτησε να κλείσει η Αττική Οδός από το πρωί της Δευτέρας και η εταιρεία αρνήθηκε.

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε.

Η Τροχαία ζήτησε να κλείσει η Αττική Οδός από το πρωί της Δευτέρας και η εταιρεία αρνήθηκε

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε την διαχειρίστρια εταιρεία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων στις εισόδους αυτής, κάτι που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους αρμόδιους της διαχειρίστριας εταιρείας.

Η εταιρεία δεν αποδέχτηκε αρχικά το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα. Την ίδια στιγμή τα 36 εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο καθώς είναι βαρέως τύπου, δεν είναι μικρά, ούτε ευέλικτα και δεν προπορεύονταν των οχημάτων των πολιτών

Στις 14.00 το αίτημα για κλείσιμο της Αττικής Οδού

Η σύμβαση του κράτους με την διαχειρίστρια εταιρεία της Αττική Οδού, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει για τη διακοπή της κυκλοφορίας, δηλαδή αυτή το ζητάει από την τροχαία (δεν μπορεί να το αποφασίσει μόνη της δηλαδή η τροχαία αν δεν το ζητήσει η εταιρεία) κάτι το οποίο από ότι φαίνεται έγινε στις 14.00 το μεσημέρι όπως φαίνεται και σε σχετικό έγγραφο-ντοκουμέντο.

Χαλασμένο τηλέφωνο

Στις συνεννοήσεις της τροχαίας με την διαχειρίστρια εταιρεία «έπαιξε» ένα χαλασμένο τηλέφωνο προκειμένου να ληφθεί μια καίρια και σημαντική απόφαση.

Η συγκεκριμένη απόφαση που φαίνεται ότι λήφθηκε στις 14.00 το μεσημέρι είναι μόνο για τα βαρέως τύπου οχήματα και όχι για τα οχήματα των πολιτών που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.