Quantcast
Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Η μπάλα βρίσκεται στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Η μπάλα βρίσκεται στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την Κυριακή, οι Έλληνες ψήφισαν στο δημοψήφισμα στο οποίο τους ζητήθηκε να επιλέξουν αν η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει δεκτό το σχέδιο των θεσμικών οργάνων της τρόικας για τη συνέχιση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης τη χώρας αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άλεξ Στούμπ στο προσωπικό του blog και συνεχίζει: 

«Η πλειοψηφία των Ελλήνων απάντησε «όχι». Εναπόκειται πλέον στην ελληνική κυβέρνηση για να ερμηνεύσει τι θα σημαίνει το αποτέλεσμα  στην πράξη. Το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα έχει λήξει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι ηγέτες των χωρών της ζώνης του ευρώ και το Eurogroup θα συνεδριάσουν την Τρίτη για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Τα όργανα και οι κανόνες για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ παραμένουν αμετάβλητες. Το εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα.

Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί στη συνέχεια, η εδραίωση της οικονομίας της χώρας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να συνεχιστούν μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να αναλάβει δεσμεύσεις για τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο στην Ελλάδα.».

 Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.