Quantcast
Προκλητικό: Ξένη ιστοσελίδα «πουλάει» την Κύθνο για 5 εκατ. δολάρια! - enikonomia.gr
share

Προκλητικό: Ξένη ιστοσελίδα «πουλάει» την Κύθνο για 5 εκατ. δολάρια!

δημοσιεύτηκε:

Σε προκλητικό και… επικίνδυνο δημοσίευμα προχώρησε το δίκτυο «Business Insider», αναφέροντας ότι η Ελλάδα πουλάει την Κύθνο με 5 εκατ. δολάρια και η Στρογγύλη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, με 3,5 εκατ. δολάρια.

Η ξένη ιστοσελίδα, έδωσε στη δημοσιότητα, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη πηγή, μια λίστα με τα «φθηνότερα ελληνικά νησιά» όπως αναφέρει τα οποία πουλάει η Ελλάδα, ώστε να αποπληρώσει το χρέος της προς τους ξένους δανειστές και να βρει από την οικονομική κρίση.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι «την Δευτέρα, η  ιστοσελίδα είχε αναρτήσει κείμενο στο οποίο ένας κτηματομεσίτης ονόματι Knight Frank, ισχυριζόταν πως, μέσα στα επόμενα χρόνια, πρόκειται να πωληθούν πολλά ελληνικά νησιά, τα οποία θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας να ανακάμψει».

Πιο συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά,  δημοσιεύτηκε η λίστα με τα φθηνότερα νησιά προς πώληση, σύμφωνα με το Business Insider:

Το  Ομφόρι κοστολογείται 50 εκατομμύρια δολάρια, η αξία του Δουλιχίου ανέρχεται στα  40 εκατομμύρια δολάρια, το Νησί βορείου Αιγαίου κοστολογείται στα  35 εκατομμύρια  δολάρια, ο Άγιος Θωμάς αξίζει 15 εκατομμύρια δολάρια, η Νήσος Ναυσικά πωλείται 6,9 εκατομμύρια δολάρια, η Καρδιώτισσα  5,5 εκατομμύρια δολάρια,  η αξία της Νήσου Σοφίας εκτιμάται στα 5,5 εκατομμύρια δολάρια, η Κύθνος κοστολογείται  στα  5 εκατομμύρια  δολάρια, η Στρογγυλή  πωλείται  3,5 εκατομμύρια  δολάρια, η Γαία κοστολογείται 3 εκατομμύρια δολάρια και το Λυχνάρι στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Τα σενάρια πώλησης νησιών και αρχαίων μνημείων έχουν κερδίσει ξανά το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής  ενημέρωσης. Την Δευτέρα, η ιστοσελίδα του περιοδικού Time δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο του να πωληθεί η ελληνική κληρονομιά ως επενδυτικό αγαθό, προκειμένου να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας.

 

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.