Quantcast
Bild: Σκάνδαλο η υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη - enikonomia.gr
share

Bild: Σκάνδαλο η υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη

δημοσιεύτηκε:

Ο Δεξιός λαϊκιστής Παύλος Χαϊκάλης που παρομοίασε την Α. Μέρκελ με τον Χίτλερ αποτελεί το επόμενο σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα αναφέρει η Bild

Ειδικότερα στο άρθρο αναγράφεται πως o Τσίπρας θέλει να κερδίσει τον αγώνα με τους διαφωνούντες αλλά αντ’ αυτού φέρνει πολιτικούς σκάνδαλο στην κυβέρνηση!

Ο Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ είναι ο νέος Υφυπουργός Εργασίας και είναι εκείνος που είχε δηλώσει στην Tagesspiegel πως: «Η Μέρκελ είναι σαν τον Χίτλερ και εκτελεί έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας».

Ο άνθρωπος που συγκρίνει την κ. Μέρκελ με τον Χίτλερ, τώρα κάθεται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου και θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που διαπραγματεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με την κ. Μέρκελ.

Ο κ. Χαϊκάλης είναι ένας διάσημος ηθοποιός, και το 2012, εισήλθε στα δεξιό λαϊκιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ οι οποίοι με επικεφαλή τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Επίσης ο κ. Χαϊκάλης ηγήθηκε της εκστρατείας: «Η Ελλάδα στους Έλληνες».

Ο κ. Τσίπρας προφανώς είχε μεγάλη δυσκολία να βρει νέο υπουργό και η επιλογή του κ. Χαϊκάλη αποτελεί ακόμη ένα σημάδι πως δεν θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις…

Μεταξύ των υπουργών, που απομάκρυνε ο κ. Τσίπρας, είναι και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός για τα κοινωνικά ζητήματα, Δημήτρης Στρατούλης.

Οι δύο θεωρούνται ο ηγέτης της αριστερής πτέρυγας του κόμματος του κ. Τσίπρα. Είναι σε αντίθεση με τη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων.

Στα υπουργεία των Λαφαζάνη και Στρατούλη ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός τοποθέτησε στενούς και έμπιστους συνεργλατες του.

Ειδικότερα στο σημαντικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο έχει να κάνει πολλές ιδιωτικοποιήσεις τοποθετήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Υπουργός Οικονομικών παραμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διατηρεί το αξίωμά του.

32 βουλευτές της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος συνασπισμού κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), συμπεριλαμβανομένων Λαφαζάνης και Στρατούλης είχαν ψηφίσει την Πέμπτη το πρωί κατά του ελληνικού προγράμματος λιτότητας στο κοινοβούλιο.

Υπήρχαν επίσης άλλοι έξι αντιφρονούντες που απείχαν και ένας αναπληρωτής που δεν εμφανίστηκε στην ψηφοφορία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα με μια κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία μπορεί να βασίζεται σε 123 από τους 300 βουλευτές στο κοινοβούλιο και είναι ανεκτή από την αντιπολίτευση.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας. Μόλις κάτι τέτοιο επιτευχθεί τότε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Στη Bundestag το τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα πέρασε με 439 υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές. Ωστόσο 60 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού τάχθηκαν κατά της συμφωνίας και πέντε απείχαν.

Τώρα η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί το νέο βοηθητικό πρόγραμμα μετά από μήνες αδιεξόδου στις συνομιλίες.

Το Eurogroup ενέκρινε την έναρξη των νέων συνομιλιών και το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα περιλαμβάνει ενισχύσεις ύψους 86 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια με αντάλλαγμα σκληρά μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα χρωστά 313 δισ. ευρώ και βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.