Quantcast
Στουρνάρας: Τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, τα προβλήματα θα λυθούν - enikonomia.gr
share

Στουρνάρας: Τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, τα προβλήματα θα λυθούν

δημοσιεύτηκε:

Mήνυμα προς τους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας ότι τα προβλήματα που δημιούργησε η επιβολή capital contros θα επιλυθούν και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση το επόμενο δεκαήμερο  έστειλαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και οι αρμόδιοι υπουργοί.

«Σήμερα έγινε μια πολύ χρήσιμη σύσκεψη, όπου παρείχαμε στοιχεία για το τι ακριβώς έχει γίνει μέχρι σήμερα, ποιος είναι ο αριθμός των εγκρίσεων σε σχέση με τον αριθμό των αιτημάτων. 

Κυρίως όμως αποφασίσαμε να βάλουμε ένα χάρτη μπροστά μας για το πώς θα προχωρήσουμε από δω και στο εξής.

Είδαμε ποια είναι τα θέματα που οι φορείς έθεσαν και εμείς θα δούμε τώρα τις τράπεζες, το πως τα θέματα θα λυθούνε σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά. Τις επόμενες δέκα μέρες θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

Σήμερα είμαστε ήδη από πλευράς εγκρίσεων, πολύ κοντά στις μηνιαίες εισαγωγές, που η ελληνική οικονομία έκανε προ της επιβολής των Capital Controls.

Άρα σε συνολικό επίπεδο δεν απέχουμε πολύ από το πώς λειτουργούσε η οικονομία πριν από τα capital controls.»δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε:

• Στις τράπεζες πλέον αποκεντρώνουμε το 70% των αποφάσεων. Tο όριο των 50.000 έχει γίνει 100.000 ευρώ την ημέρα ανά πελάτη στις τράπεζες και αυτό καλύπτει περίπου το 70% των αιτημάτων.
• «Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, προσπαθούμε κι αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα»

 Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας υποστήριξε ότι « κάποια από τα προβλήματα που έχουν τεθεί εχουν ήδη επιλυθεί ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι δημιουργείται μια απλή εύκολη διαδικασία που επαναφέρει την ομαλότητα στο σύστημα εισαγωγών της χώρας

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος είπε ότι το κλείσιμο των τραπεζών για 3 εβδομάδες έχει στοιχίσει 3 δις ευρώ στην αγορά ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι η μια στις τρεις επιταγές σφραγίζεται και πολλοί κινδυνεύουν να μπουν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.