Quantcast
Ντομπρόβσκις: «Η Αθήνα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας» - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: «Η Αθήνα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας»

δημοσιεύτηκε:

Από τον γερμανόφωνο Τύπο δεν απουσιάζουν δημοσιεύματα για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τα οποία εστιάζουν κυρίως στις επικείμενες πρόωρες εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις χαρακτηρίζει τις εκλογές «εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «μία συμφωνία με το ελληνικό κράτος -ανεξάρτητα από την κυβέρνηση.

Αυτή η συμφωνία είναι η βάση για τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Το κλειδί βρίσκεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί από τις ελληνικές αρχές –και μάλιστα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εντός της συμφωνίας, του ‘Μνημονίου Κατανόησης’».

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις εξαίρει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εξομάλυνση και την επίσπευση των διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντάς τον επαγγελματία και «σίγουρα πιο συνεργάσιμο» από τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν προβαίνει στην εκτίμηση ότι με το νέο δανειακό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM «η Αθήνα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.