Quantcast
CNBC: Οι επόμενες 100 ημέρες κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

CNBC: Οι επόμενες 100 ημέρες κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές η νέα κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 100 ημέρες για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας σύμφωνα με το CNBC.

‘Οπως επισημαίνεται στο άρθρο η κυβέρνηση θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να καταρτίσει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 αλλά και να διαμορφώσει τη δημοσιονομική στρατηγική της χώρας σε βάθος τριετίας.

Παράλληλα, θα πρέπει να εστιάσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος, στη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, στις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το CNBC πάντως αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να συγκροτήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο για τον συντονισμό της εφαρμογής του προγράμματος στήριξης.

Πάντως, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης σπεύδει να διευκρινίσει ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι πολιτικά και κοινωνικά, αρκετά δύσκολη για κάθε κυβέρνηση.

«Αυτό ευλόγως εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τις αντοχές της νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

 

«Full Royal» του χρέους

Με την ελληνική οικονομία να μην μπορεί να ορθοποδήσει ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ενώ η πρόσφατη νίκη του δημιουργεί την προοπτική νέων σκληρών συγκρούσεων με την Ευρώπη.

Το χρέος ως προς το ΑΕΠ στην Ελλάδα, σημειώνει το CNBC, είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη και εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 180,2% το 2015.

Ενώ η Ελλάδα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν υποστηρίξει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι κρίσιμη για τη χώρα, η Γερμανία και τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης αρνούνται να δώσουν στην Ελλάδα μεγαλύτερα περιθώρια σχετικά με το χρέος, φοβούμενοι ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ζώνης του ευρώ…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.