Quantcast
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Σκιάθου για την αύξηση του ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Σκιάθου για την αύξηση του ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να επιβάλει 23% ΦΠΑ, αποφάσισε, ομόφωνα, το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου.

Ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Πρεβεζάνος, τόνισε πως θα υπάρξει συντονισμός και με τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων, δηλαδή τη Σκόπελο και την Αλόννησο, για να συντονιστούν οι κινήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τονίστηκε και από τον εισηγητή του θέματος, Απόστολο Πασχάλη ότι «οι Έλληνες πολίτες που μένουν μόνιμα στο νησί φορολογούνται και πληρώνουν το κράτος μας για παροχές τις οποίες αυτό αδυνατεί να παρέχει, αφού δεν λειτουργούν δημόσιο KΤΕΟ και Ειρηνοδικείο, ενώ η ΔΟΥ Σκιάθου έχει καταργηθεί και οι κάτοικοι υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στον Βόλο.

Τα σχολεία στην Σκιάθο λειτουργούν με εκπαιδευτική ανεπάρκεια, τόσο στα μαθήματα στα οποία απαιτούνται εργαστήρια και πειράματα, όσο και στην έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Όμως, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το πιο λυπηρό είναι ότι «η Σκιάθος στερείται το πολυτιμότερο αγαθό, το οποίο η κεντρική πολιτεία πρέπει να μας παρέχει, δηλαδή τη δημόσια υγεία. Είναι αδιανόητο σε ένα νησί σαν την Σκιάθο να υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας, μην έχοντας γιατρούς και γενικά εξειδικευμένο προσωπικό.

Όλες οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα τις συχνές μετακινήσεις των Σκιαθιτών σε άλλες πόλεις, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν, ίσως, τα ακριβότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον δήμο Σκιάθο, το σημερινό φορολογικό καθεστώς από την 1η Οκτωβρίου, με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στο νησί, θα προκαλέσει οικονομικές επιπτώσεις, που θα αφορούν την σημαντική αύξηση του ετήσιου κόστους διαβίωσης των οικογενειών της Σκιάθου, τη μαύρη εργασία, την παραοικονομία, (αγορές και παροχές υπηρεσιών χωρίς παραστατικά και ασφάλεια) και τη μείωση στη ροή των Ελλήνων τουριστών, καθώς κανένας επιχειρηματίας δεν θα κάνει απορρόφηση του αυξημένου ΦΠΑ, αντιθέτως θα υπάρχει αύξηση τιμών και πιθανή πτώση του τουρισμού για το 2016.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.