Quantcast
Λαγκάρντ: Ανοιχτή στο ενδεχόμενο δεύτερης θητείας στο ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Ανοιχτή στο ενδεχόμενο δεύτερης θητείας στο ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Η Κριστίν Λαγκάρντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια δεύτερη πενταετή θητεία ως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας ότι είναι «έτοιμη για υπηρεσία» εάν οι μέτοχοι του Ταμείου αποφασίσουν να τη διατηρήσουν στη θέση της γενικής διευθύντριας.

Η τρέχουσα θητεία πέντε ετών της πρώην υπουργού οικονομικών της Γαλλίας στο τιμόνι του ΔΝΤ λήγει τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς και για πολύ καιρό απέφευγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της στο Ταμείο. Όμως η Λαγκάρντ δήλωσε σε δημοσιογράφους που παρακολουθούν την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού πως είναι καθόλα έτοιμη να συνεχίσει.

«Είμαι σίγουρα ανοικτή στο ενδεχόμενο ότι αυτή μπορεί να μην είναι η τελευταία ετήσια συνάντησή μου» είπε και πρόσθεσε ότι «έχω υπηρετήσει (ως επικεφαλής) και έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Είμαι έτοιμη να ξαναυπηρετήσω, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση».

Τα σχόλιά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ για την παραμονή της στη θέση ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση μιας φιλόδοξης παγκόσμιας πολιτικής ατζέντας που έκανε λόγο για μια σειρά μεταρρυθμίσεων στο Ταμείο, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης της μορφής και της διάρκειας των προγραμμάτων διάσωσης που παρέχει το ΔΝΤ σε χρεοκοπημένες χώρες. Η ατζέντα αυτή έδειξε ότι το βλέμμα της είναι στραμμένο πέρα από τον προσεχή Ιούλιο και σε ορισμένες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, σχολιάζει ο διεθνής τύπος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.