Quantcast
Handelsblatt: Καταρρέει το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Καταρρέει το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα αποφάσισε η κυβέρνηση της Ελλάδας. Ωστόσο η δημογραφική γήρανση θα δημιουργήσει έλλειμμα 3 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια. Και αυτή είναι μόνο η αρχή αναφέρει η Handelsblatt.

Ειδικότερα στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας αναγράφεται πως το ελληνικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό με «θύματα» τους συνταξιούχους της χώρας.

Η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης θα είναι τα 67 έτη από το 2022 ενώ οι δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

‘Ηδη φέτος τα Ταμεία συνταξιοδότησης χρειάζονται επιδοτήσεις 1,5 δισ. ευρώ ενώ για το 2016 το χρηματοδοτικό κενό θα μπορούσε να ανέλθει στα 2,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο το νέο πρόγραμμα λιτότητας αναμένεται να περιορίσει το έλλειμμα στα 1,6 δισ. ευρώ.

Αυτό είναι μόνο η αρχή αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα καταρρέει. Κατά τις επόμενες δεκαετίες, θα υπάρξουν περαιτέρω, βαθιές περικοπές.

Πρέπει να αναμένουμε σημαντικές περικοπές στις συντάξεις, κυρίως μετά από 10 ή 20 χρόνια…

Ο λόγος είναι η ολοένα και ταχύτερη προοδευτική γήρανση του πληθυσμού.

Καμία άλλη χώρα της ΕΕ έχει τέτοια δυσμενής διάρθρωση της ηλικίας όπως η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την οργάνωση HelpAge, ένας στους τρεις κατοίκους της Ελλάδα θα είναι άνω των 60 ετών το 2030 ενώ το 2050 το ποσοστό των κατοίκων με ηλικία άνω των 60 ετών θα αφορά πάνω από 41% του πληθυσμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.