Quantcast
Η Αθήνα σχεδιάζει νέες μεταρρυθμίσεις με τους εργαζόμενους στους δρόμους - enikonomia.gr
share

Η Αθήνα σχεδιάζει νέες μεταρρυθμίσεις με τους εργαζόμενους στους δρόμους

δημοσιεύτηκε:

Η αξιολόγηση του προγράμματος ξεκινάει, γράφει το Reuters με τους εργαζόμενους να βγαίνουν στους δρόμους καθώς έχει προκηρυχθεί απεργία για τις 12 Νοεμβρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα γράφει το πρακτορείο, η ελληνική βουλή ψήφισε το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, που επιβλήθηκαν από τους δανειστές ως όροι για τα 86 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας. Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ανεβαίνει στα 67 και υπάρχουν αυξημένες ποινές για όσους επιθυμούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη και υψηλότερα πρόστιμα για όσους φοροδιαφεύγουν.

Οι επικεφαλής των θεσμών φθάνουν στην Αθήνα για συναντήσεις με τις αρχές την Τετάρτη και αναμένεται να μείνουν μέχρι την Παρασκευή. Με το πρώτο πακέτο μέτρων να έχει ήδη ψηφιστεί η Αθήνα πρέπει τώρα να ετοιμάσει το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων με την αύξηση των φόρων στους αγρότες, θα υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στο συνταξιοδοτικό για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος μέχρι το 2050 που είναι πιθανό να φέρει νέες περικοπές στις συντάξεις.

Η ΓΣΕΕ, γράφει το πρακτορείο, έχει προκηρύξει γενική απεργία για τις 12 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθεί για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές. Ο Γιάννης Παναγόπουλος μιλώντας στο Reuters, τόνισε ότι αυτή η φοροεπιδρομή πλήττει τους μισθωτούς και ο «φόρος αίματος» θα συμβάλει στην αύξηση της ανεργίας, «δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και να περιμένουμε να μας σώσει ο θεός» προσθέτει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Αυτή θα είναι η πρώτη γενική απεργία από τότε που ανέλαβε την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση γράφει το Reuters.

Κινητοποιήσεις προετοιμάζουν και οι αγρότες που θα δουν την φορολόγησή τους να αυξάνει, γράφει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των Βρυξελλών που επικαλείται το Reuters η επίσκεψη στην Αθήνα των επικεφαλής των θεσμών θα εστιαστεί στις μεταρρυθμίσεις που πέρασαν από το κοινοβούλιο και τις προοπτικές για την πρώτη αξιολόγηση. «Η Ελλάδα τώρα χρειάζεται να συμφωνήσει με τους θεσμούς για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Η τυπική αξιολόγηση ήταν να ξεκινήσει στα μέσα Οκτώβρη αλλά μετατέθηκε για αργότερα λόγω των εκλογών.

Η Αθήνα θέλει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του χρόνου και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, συμπληρώνει το Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.