Quantcast
ΣΔΟΕ και λίστα Λαγκάρντ βασικά θέματα στη συνάντηση Αλεξιάδη με θεσμούς - enikonomia.gr
share

ΣΔΟΕ και λίστα Λαγκάρντ βασικά θέματα στη συνάντηση Αλεξιάδη με θεσμούς

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Η μεταφορά στη ΓΓΔΕ αποτέλεσε το βασικό θέμα στη συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Παράλληλα το δεύτερο μεγάλο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η παραγραφή κάποιων υποθέσεων από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι το τέλος του 2015.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ρώτησαν τον κ. Αλεξιάδη γιατί δεν έχει ενταχθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία να απαλλάσσονται της ευθύνης παραγραφής οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ που έλεγχαν τις υποθέσεις.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέλυσε στους εκπροσώπους των θεσμών το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την παράταση της προθεσμίας του ελέγχου και πέραν του τέλους του 2015 ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Ο κ. Αλεξιάδης δεν θα συμμετέχει στν απογευματινή συντάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των θεσμών με τον κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη γιατί είναι ο εισηγητής της κυβέρνησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΟΔΙΕ.

Στις 14:00 ξεκίνησε η συνάντηση των επροσώπων των θεσμών με τον υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη και σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia βασικό θέμα της συνάντησης θα αποτελέσουν η εφαρμογή των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ και οι αλλαγές σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Αύριο το πρωί θα υπάρξει και νέα συνάντηση μεταξύ του κ. Σταθάκη με τους θεσμούς για τα «κόκκινα» δάνεια και την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη.

Παράλληλα στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο και τη κ. Φωτίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.