Quantcast
Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έκανε μια μετάλλαξη - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έκανε μια μετάλλαξη

δημοσιεύτηκε:

«O Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μία στροφή, μία μετάλλαξη», δηλώνει ο Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 επισημαίνοντας ότι, σήμερα η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας με αφορμή και τη σημερινή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

«Το ελληνικό ζήτημα είναι σε καλό δρόμο», επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει κάνει ορισμένες μεταρρυθμίσεις και εμείς θα τους δώσουμε τρία δισεκατομμύρια ευρώ». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, θα εξετάσουμε πού βρίσκεται το πρόγραμμα. Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα συζητήσουμε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης της τραπεζών αλλά και το θέμα του ελληνικού χρέους.

«Από τη στιγμή που ο καθένας παίζει το ρόλο του, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να έχει μία εποικοδομητική στάση με τους εταίρους της». Ο Μοσκοβισί τόνισε επίσης στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ότι «η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες. Υπάρχουν οφέλη και ευκαιρίες. Δεν θα πρέπει να δεχτούμε όλους τους μετανάστες, όλους τους πρόσφυγες. Θα πρέπει να μπορέσουμε να τους διαχωρίσουμε με βάση την καταγωγή τους, με βάση τις ανάγκες τους. Η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες».


Δείτε τις αναρτήσεις στο Twitter του Γάλλου Οικονομικών Υποθέσεων στην Κομισιόν

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.