Quantcast
Σαββαΐδου: Την αποπομπή της αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο - enikonomia.gr
share

Σαββαΐδου: Την αποπομπή της αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

δημοσιεύτηκε:

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης- Κατερίνας Σαββαΐδου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την αποπομπή της.

Επισημαίνεται ότι εφόσον η κα Σαββαΐδου  εξαναγκαστεί σε αποχώρηση, τότε το ελληνικό κράτος θα πρέπει να της καταβάλει πλήρη αποζημίωση (ύψους περίπου 250.000 ευρώ), με πηγές από το περιβάλλον της να δηλώνουν πως η κ. Σαββαΐδου είχε αφήσει άλλη ηγετική θέση στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αναλάβει το τιμόνι της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.

H υφιστάμενη νομοθεσία για την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιτρέπει την απομάκρυνσή της μόνο για τρεις λόγους: ο ένας είναι η παραίτησή της, ο δεύτερος είναι  η αποδεδειγμένη απιστία της έναν τι των συμφερόντων του δημοσίου και ο τρίτος η μη εκπλήρωση συγκεκριμένων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που έχουν τεθεί για την άσκηση των καθηκόντων της από την κυβέρνηση. 

Την παραίτηση της κ.Σαββαΐδου από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε ζητήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν εντολής του κ.Τσίπρα.

Η κ.Σαββαΐδου όμως κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθετο να παραιτηθεί.

Η κ.Σαββαΐδου είχε διαδεχθεί στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σημερινό βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη τον Ιούνιο του 2014 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων, με εξειδίκευση στο δημοσονομικό και φορολογικό δίκαιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.