Quantcast
SZ: Οι πιστωτές δεν δίνουν τη δόση των 2 δισ. ευρώ στους 'Ελληνες - enikonomia.gr
share

SZ: Οι πιστωτές δεν δίνουν τη δόση των 2 δισ. ευρώ στους ‘Ελληνες

δημοσιεύτηκε:

Επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, οι πιστωτές αρνούνται να καταβληθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ στους ‘Ελληνες αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

«Η προγραμματισμένη δόση των 2 δισ. ευρώ θα καθυστερήσει» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ στην Süddeutsche Zeitung.

Η μεταφορά στην Αθήνα πιθανότατα θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο. Η Ελλάδα καθυστερεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Μόνο 14 από τα 48 προαπαιτούμενα έχουν νομοθετηθεί μέχρι στιγμής με τα οποία είναι συνδεδεμένη η καταβολή της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας ολοκληρώθηκαν χωρίς επιτυχία.

 

320 000 ιδιοκτήτες κατοικιών με καθυστερημένες δόσεις

Στις διαπραγματεύσεις, βασικό θέμα αποτέλεσαν τα «κόκκινα» δάνεια με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα οι τράπεζες.

Μάλιστα στο άρθρο αναφέρεται πως πολλοί δανειολήπτες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και αυτός είναι ένας λόγος που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν καταρρεύσει.

Εκτιμάται ότι 320 000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν καταβάλλουν τις δόσεις τους. Η τρόικα θέλει να χαλαρώσει τους κανόνες με τους οποίους προστατεύεται η πρώτη κατοικία από κατασχέσεις. Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν οκτώ στους δέκα νοικοκυριά απειλεί έξωση αν θα επιβάλουν τον χρηματοδότη.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχωρεί στο θέμα των πλειστηριασμών και αναζητά ισοδύναμα.

Ο χρόνος πιέζει. Η Ελλάδα έχει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από το 2016 σύμφωνα με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία, θα «κουρευτούν» οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε την χρεοκοπία για πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.