Quantcast
Bild: Πάλι ανατράπηκαν πλοιάρια με πρόσφυγες στις ακτές της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Bild: Πάλι ανατράπηκαν πλοιάρια με πρόσφυγες στις ακτές της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Με το θέμα των προσφύγων ασχολείται το σχόλιο της Bild με αφορμή τα νέα ναυάγια στις ακτές της Λέσβου. «Και πάλι ανατράπηκαν πλοιάρια με πρόσφυγες στις ακτές της Ελλάδας.

Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Κάποια κατάφεραν να τα επαναφέρουν στη ζωή. Άλλα όχι. Σχεδόν μηχανική έχει γίνει πλέον η αναφορά των αριθμών των θανάτων μπροστά από τη Λέσβο, την Κω ή τη Λαμπεντούζα. Τι να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία;

“Κλείστε τα σύνορά σας!” λένε πολλοί “Φτιάξτε τείχη!” λένε άλλοι. Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχόφερ. Θέλουμε πράγματι να στέλνουμε τους πρόσφυγες από σύνορα σε σύνορα, από τη Γερμανία πίσω στο Νότο;

Θέλουμε η χρεοκοπημένη Ελλάδα να πλημμυρίσει με πρόσφυγες από τον Βορρά και νεοαφιχθέντες από την Τουρκία; Θέλουμε να φτιάξουμε ένα φράχτη μέσα στη θάλασσα μπροστά από τις ακτές της Λέσβου όπου καθημερινά πνίγονται πρόσφυγες; Όχι, όποιος θέλει κάτι τέτοιο καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο: περισσότερο χάος».

Ειδησεογραφικές αναφορές υπάρχουν ακόμα και στο ταξίδι του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην υπερχρεωμένη Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.