Quantcast
ΕΤΕπ: 40 εκατ. ευρώ στον ΔΕΣΦΑ για τη Ρεβυθούσα - enikonomia.gr
share

ΕΤΕπ: 40 εκατ. ευρώ στον ΔΕΣΦΑ για τη Ρεβυθούσα

δημοσιεύτηκε:

Υπεγράφη από το διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ κ. Κωνσταντίνο Ξιφαρά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Βέρνερ Χόγιερ, η δεύτερη σύμβαση ύψους 40 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση του έργου της 2ης Αναβάθμισης του τερματικού σταθμού ΥΦΑ της Ρεβυθούσας, συνολικού προϋπολογισμού 156,25 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση υπεγράφη , παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ.Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτη.

Για τη διασφάλιση της ομαλής υλοποίησης του έργου, η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει τη χρηματοδότησή του μέσω συνολικού δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ, με την πρώτη δόση να χορηγείται τον Ιούνιο του 2014.

Το έργο επίσης χρηματοδοτείται κατά 35 % από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και κατά 15% από τα ίδια κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ.

Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς δήλωσε ότι: “Ο στόχος της αναβάθμισης του επιπέδου της Ασφάλειας Εφοδιάσου και της περαιτέρω διαφοροποίησης των πηγών τροφοδοσίας για την Ελλάδα και τη χερσόνησο της Βαλκανικής, προϋποθέτει την υλοποίηση έργων ενεργειακών υποδομών ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με διασυνοριακό αντίκτυπο.

Η υπογραφή της σημερινής σύμβασης είναι το επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας του ΔΕΣΦΑ, της ΕΤΕπ, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και αποτελεί την έμπρακτη υποστήριξη των εμπλεκόμενων μερών στο επενδυτικό πλάνο του ΔΕΣΦΑ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.