Quantcast
Der Spiegel: «O Τσίπρας προσπάθησε να επωφεληθεί της προσφυγικής κρίσης» - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: «O Τσίπρας προσπάθησε να επωφεληθεί της προσφυγικής κρίσης»

δημοσιεύτηκε:

«O Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να επωφεληθεί της προσφυγικής κρίσης κατά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και του Ευρωπαίου Επιτροπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί», αναφέρει το Der Spiegel.

Παράληλλα στο άρθρο αναφέρεται πως: «Για να λάβει την επόμενη δόση, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητηθεί από τους δανειστές. Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε μια επίθεση γοητείας στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα».

To κλίμα μεταξύ των πολιτικών ανδρών ήταν φιλικό, τα θέματα όμως προς συζήτηση δύσκολα.

Ο Μάρτιν Σουλτς ξεκαθάρισε στον Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο Πιερ Μοσκοβισί, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις μεταρρυθμίσεις που της έχουν ζητήσει οι πιστωτές και εν συνεχεία θα λάβει τη δόση.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε το καλό κλίμα μεταξύ Παρισίων και Αθηνών την ίδια ώρα όμως κατέστησε απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει καμία σχέση στη οικονομική βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα με την προσφυγική κρίση.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει μέχρι το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας να έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης.

«Αυτό όμως είναι δύσκολο για μία κυβέρνηση που βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση στο εσωτερικό της», επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel, υπογραμμίζοντας πως μαθητές και συνταξιούχοι αντιδρούν ενάντια στις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, οι λιμενεργάτες απεργούν, τα συνδικάτα οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις και οι αγρότες είναι έτοιμοι να εξεγερθούν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.