Quantcast
Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αύριο, λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία της ΓΣΕΕ - enikonomia.gr
share

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αύριο, λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία της ΓΣΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα μείνουν την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 της ίδιας ημέρας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΠΝΟ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει με τη συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ».

«Οι Έλληνες ναυτικοί βιώνουν μία άνευ προηγουμένου κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση και αυτών των ελάχιστων, που έχουν απομείνει, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων», προσθέτει η ΠΝΟ.

Σημειώνεται, ότι από την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να τηρήσουν την υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκαν εγγράφως, αλλιώς προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται, μετά τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, να προχωρήσει άμεσα σε πιο δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, η ΠΝΟ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε εφαρμογή της μνημονιακής απαίτησης για επάνδρωση των πλοίων της ακτοπλοΐας στα ίδια επίπεδα με εκείνη των διεθνών γραμμών, με μείωση του ποσοστού στο ξενοδοχειακό πλήρωμα κατά περίπου 10%, καθώς κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτικούς στον δρόμο της ανεργίας.

Επίσης, έχει ζητήσει να εξαιρεθεί το ΝΑΤ από την ενοποίηση των ταμείων, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις ζητά ο υπολογισμός τους να γίνεται ανάλογα με τον μισθό και τις εισφορές.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ). «Η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τελευταία χρόνια μία βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν και συνεχίζουν να ακολουθούνται από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και την Τρόϊκα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) όχι μόνο δεν θεράπευσαν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά οδήγησαν σε κατάρρευση την οικονομία και την κοινωνία» τονίζει η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της.

«Ο δημόσιος πλούτος της χώρας έχει βγει στο σφυρί και η σημερινή κυβέρνηση, διαψεύδοντας τις προγραμματικές της θέσεις, επιταχύνει την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική, ξεπουλώντας λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, ενέργεια κ.ά.», συμπληρώνει.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στα άλλα λιμάνια θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.