Quantcast
Μογκερίνι: Τα κράτη-μέλη πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην τρομοκρατία - enikonomia.gr
share

Μογκερίνι: Τα κράτη-μέλη πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην τρομοκρατία

δημοσιεύτηκε:

Εκκληση για ενιαία γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι,έκανε η Υπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.  Φεντερίκα Μογκερίνι σε συνεδρίαση  των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Η Μογκερίνι  κάλεσε τους Ευρωπαίους “να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να μοιραστούν τις πληροφορίες, μια πολιτική ατζέντα, ενάντια  στην τρομοκρατική απειλή.

“Αυτό δεν είναι μια επίθεση εναντίον μιας μόνο χώρας, δεν είναι μόνο μια επίθεση κατά της Ευρώπης, είναι μια επίθεση ενάντια στον πολιτισμό”.

Από την πλευρά του, ο γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Harlem Désir, τόνισε επίσης ότι δεβ είναι η Γαλλία που έχει υποστεί επίθεση”, αλλά όλη η Ευρώπη και κάλεσε στη «λήψη αποφάσεων», ιδίως στον τομέα της δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας για την καταπολέμηση τρομοκρατίας.

Ανέφερε ακόμα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μητρώου των επιβατών αεροπορικών μεταφορών (PNR) και την  ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα. Ο Βέλγος Υπουργός Εξωτερικών, Didier Reynders, είπε ότι είναι  απαραίτητο “να μοιραστούν όλο και περισσότερες πληροφορίες »μεταξύ των χωρών. ” 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.