Quantcast
ΕΚ: Άμεση μείωση της γραφειοκρατίας για το ΕΣΠΑ 2014-2020 ζητά η Μαρία Σπυράκη - enikonomia.gr
share

ΕΚ: Άμεση μείωση της γραφειοκρατίας για το ΕΣΠΑ 2014-2020 ζητά η Μαρία Σπυράκη

δημοσιεύτηκε:

Άμεση μείωση της γραφειοκρατίας για το ΕΣΠΑ 2014-2020 ζητά το Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Σπυράκη: «Να έχουμε ενιαίους κανόνες για παρουσίαση, αιτήσεις, έλεγχο έργων στο διαδίκτυο για το ΕΣΠΑ ως το τέλος του 2015» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Μείωση του διοικητικού φόρτου κατά τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων, επιλογής και παρακολούθησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 προβλέπει ψήφισμα που υιοθέτησε  σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην παρέμβαση της η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η απλοποίηση της υποβολής και του ελέγχου των αιτήσεων των ενδιαφερομένων με τον καθορισμό του τέλους του 2015 ως υποχρεωτικής ημερομηνίας για την υιοθέτηση από την Κομισιόν και τα κράτη μέλη, κοινών κανόνων για την παρουσίαση, υποβολή και έλεγχο των έργων στο διαδίκτυο.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:

«Η αλήθεια είναι πως χάνουμε χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος ειδικά όταν πρόκειται για τη διαδικασία απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.

Υπάρχουν χώρες, όπως η δική μου η Ελλάδα, που οι κοινοτικοί πόροι είναι η μοναδική πηγή για να εισρεύσει φρέσκο χρήμα. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

Κατ΄ αρχήν να θέσουμε την 31η Δεκεμβρίου ως υποχρεωτική προϋπόθεση για τη μετάβαση στην ηλεκτρονική συνοχή και να μην κάνουμε εκπτώσεις.

Οι κοινές διατάξεις θα μειώσουν το χρόνο που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης μέχρι την χρηματοδότηση. Με κάθε τρόπο να επιταχύνουμε τη διαδικασία απόδοσης χρημάτων στους δικαιούχους.

Ξέρετε, ακόμη στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να απορροφήσουμε τους πόρους του προηγούμενου Κοινοτικού Πλαισίου 2007-2013. Και το 2014 δεν έχει αρχίσει ακόμη να απορροφάται. Χρειάζεται να βοηθήσουμε και εμείς. Να πατάξουμε τη γραφειοκρατία και να προχωρήσουμε άμεσα στους πόρους που δικαιούμαστε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.