Quantcast
Standard&Poor's: Στην Αμερική οι περισσότερες χρεοκοπίες το 2015 - enikonomia.gr
share

Standard&Poor’s: Στην Αμερική οι περισσότερες χρεοκοπίες το 2015

δημοσιεύτηκε:

Αμερικανικές ήταν η πλειονότητα των επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν κατά τη διάρκεια του 2015, σύμφωνα με έκθεση της Standard and Poor’s, ενώ ακολουθούν εταιρείες από τις αναδυόμενες αγορές.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, περίπου το 60% των παγκόσμιων χρεοκοπιών το 2015 συνέβησαν στις ΗΠΑ έναντι 55% το 2014, όπου 33 στις 60 χρεοκοπίες αφορούσαν αμερικανικές επιχειρήσεις. Μετά τις ΗΠΑ, ακολουθούν εταιρείες από τις αναδυόμενες αγορές, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 23%, που ωστόσο είναι μικρότερο έναντι του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Standard and Poor’s. Οι διολισθαίνουσες τιμές του πετρελαίου και οι εικασίες σχετικά με το πότε η FED θα ξεκινήσει να προχωρά σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της, κάτι που θα επηρέαζε το επιχειρηματικό κόστος, κατέστησε τις εταιρείες περισσότερο ευάλωτες.

Όσον αφορά το 2016, η Standard and Poor’s εκτιμά ότι οι εταιρικές χρεοκοπίες στις ΗΠΑ θα αυξηθούν στο 3,3% μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 από 2,5% το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και αυτές θα αφορούν επιχειρήσεις από τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου, που φέτος αποτέλεσαν το 1/4 των χρεοκοπιών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.