Quantcast
SZ: Στο εδώλιο της ελληνικής δικαιοσύνης ο Χάιντς Ρίχτερ - enikonomia.gr
share

SZ: Στο εδώλιο της ελληνικής δικαιοσύνης ο Χάιντς Ρίχτερ

δημοσιεύτηκε:

Στη δίκη του γερμανού ιστορικού Χάιντς Ρίχτερ στο Ρέθυμνο αναφέρεται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Ο 76χρονος συγγραφέας του βιβλίου «Επιχείρηση Ερμής» (Operation Merkur, 2011), κατηγορείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, για «δυσφήμηση και γελοιοποίηση της κρητικής αντίστασης ενάντια στους εθνικοσοσιαλιστές».

Όπως υπενθυμίζει η γερμανίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας, «η Κρήτη δέχθηκε το 1941 επίθεση από τη γερμανική Βέρμαχτ, τον Μάιο συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη ‘Μάχη της Κρήτης’». Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι στην Κρήτη συντηρείται μέχρι και σήμερα η μνήμη της «ηρωικής» αντίστασης ενάντια στους γερμανούς κατακτητές.

Όπως γράφει, «ο Ρίχτερ λέει ότι η αντίσταση (σ.σ των Κρητών) παρουσιάζεται με ‘ρομαντικό τρόπο’, οι φρικαλεότητες των κρητών ανταρτών όμως αφήνονται στο περιθώριο. ‘Ήταν ένας πόλεμος στην πιο άγρια, πρωτόγονη μορφή του’», γράφει ο γερμανός ιστορικός στο βιβλίο του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «τραυματίες θανατώθηκαν, νεκροί ατιμάστηκαν».

Όπως επισημαίνει η SZ, ο νέος αντιρατσιστικός νόμος επρόκειτο να στραφεί ιδιαίτερα ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής. «Τώρα χρησιμοποιείται εναντίον ενός ομότιμου γερμανού καθηγητή -‘κάτι πρωτοφανές’, θεωρεί ο δικηγόρος του.

Ο Ρίχτερ πιστεύει ότι: ‘Είμαι απλά ο αποδιοπομπαίος τράγος για τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και όλους τους γερμανούς πολιτικούς που εξαιτίας της σκληρότητάς τους σε δημοσιονομικά ζητήματα έγιναν εξαιρετικά αντιπαθητικοί στην Ελλάδα’». Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, στις 7 Ιανουαρίου πρόκειται να συνεχιστεί η δίκη στην Κρήτη ερήμην του Χάιντς Ρίχτερ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.