Quantcast
Handelsblatt: Η Αθήνα θέλει να αναλάβει αποφασιστική δράση κατά των φοροφυγάδων - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Η Αθήνα θέλει να αναλάβει αποφασιστική δράση κατά των φοροφυγάδων

δημοσιεύτηκε:

Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου ώστε να εκπαιδευτούν οι ‘Ελληνες υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών από Γερμανούς συναδέλφους τους σχετικά με τις φορολογικές έρευνες αναφέρει η Handelsblatt.

Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε αντίθεση με τους προκατόχους του φαίνεται να είναι έτοιμος να δώσει μάχη κατά της φοροδιαφυγής και να αποδεχθεί την προσφορά του Σόιμπλε ώστε να εκπαιδευτούν οι ‘Ελληνες ελεγκτές από Γερμανούς συναδέλφους τους.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως οι πρώτοι 50 ‘Ελληνες ελεγκτές θα εκπαιδευτο΄πυν σύντομα από τους φορολογικούς επιθεωρητές της Βόρειας Ρηναρίας-Βεστφαλίας.

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε να ενισχύσει τα έσοδά της με την τήρηση των φορολογικών νόμων αλλά και την άμεση καταβολή των φόρων από τους φορολογούμενους» δήλωσε ο Walter-Borjans στην Handelsblatt.

Ο κ. Τσακαλώτος θέλει προφανώς να αναπληρώσει αυτό που όλοι οι προκάτοχοί του έχουν παραμελήσει εγκληματικά δηλαδή την φοροδιαφυγή η οποία θεωρείται μία από τις βασικές αιτίες της ελληνικής κρίσης.

Ο Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής από «Το Ποτάμι», υπολογίζει πως η παραοικονομία στην Ελλάδα ανέρχεται σε 60 δισ. ευρώ ετησίως με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα 20 δισ. ευρώ!

Ο κ. Θεοχάρης υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων γραφείο που είναι αρμόδιο για την είσπραξη των φόρων αλλά τον Ιούνιο του 2014 παραιτήθηκε καθώς δέχονταν «πολιτικές πιέσεις».

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδιώκει να κάνει πραγματικότητα περισσότερα από τους προκατόχους τους, για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Έτσι μπορεί να εκπίπτουν από το 2016 οι δαπάνες μόνο έχει γίνει χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.