Quantcast
Δραγασάκης: Ριζική λύση για το χρέος ή μεταβατική λύση στις αγορές - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Ριζική λύση για το χρέος ή μεταβατική λύση στις αγορές

δημοσιεύτηκε:

Το χτίσιμο μιας κοινωνικής συμμαχίας για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα είναι ο στόχος σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Δραγασάκη, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι αυτήν τη στιγμή το δίλημμα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή παλινόρθωση της ρεβανσιστικής Δεξιάς, σύμφωνα με συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέτει ως προτεραιότητα για το 2016 τη σταθεροποίηση και ανάκαμψη της απασχόλησης και της οικονομίας, με παράλληλη ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Δραγασάκης θεωρεί ότι υπάρχει συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ για το χρέος δηλώνει ότι επιθυμεί μια “ριζική λύση”, σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σε αντίθετη περίπτωση τονίζει την ανάγκη μεταβατικής λύσης στις αγορές. Ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες φέτος να πραγματοποιηθούν δημόσιες επενδύσεις 8,5 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, για το θέμα του χρέους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι “παραμένουμε στη θέση που διατυπώσαμε και προεκλογικά, ότι το πρόβλημα του χρέους είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση στη βάση αμοιβαιοποίησης”, συμπληρώνοντας πως “δεν μπορεί να υπάρχει ενιαίο νόμισμα, με διαφορετικά καθεστώτα επιτοκίων και δανεισμού.

Βεβαίως, αν οι ηγέτες της Ευρώπης δεν  θέλουν να προχωρήσουμε σε μια ριζική λύση, αναπόφευκτα θα πάμε σε μια λύση μεταβατική, η οποία θα εξασφαλίσει ότι το χρέος και οι δαπάνες εξυπηρέτησής του δεν θα αποτελούν, όπως συμβαίνει σήμερα, εμπόδιο στον μακροχρόνιο δανεισμό, τις επενδύσεις και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.