Quantcast
Ελληνικοί έπαινοι για την Α. Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Ελληνικοί έπαινοι για την Α. Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος μιλώντας σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης επαινεί την πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου έναντι των προσφύγων.

«Σε αυτή την κρίση η Γερμανία κατάφερε να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη, συμβάλλοντας στο να μην επιστρέψει αυτή η Ευρώπη του Διαφωτισμού στον Μεσαίωνα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο από τα έντυπα μέσα του ομίλου Funke, ο οποίος εκδίδει μεταξύ άλλων τις Hamburger Abendblatt και Berliner Morgenpost.
Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να αναγνωριστεί στη Γερμανία το γεγονός ότι έχει δεχθεί σχεδόν το 90 % όλων των προσφύγων.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προειδοποιεί για τις συνέπειες μονομερών ενεργειών στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης. «Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει από κοινού σε αυτή την πρόκληση που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο», όπως λέει.

Κατανόηση για την κριτική των εταίρων

Ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχεται την ίδια ώρα ότι η δημιουργία των κέντρων υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα, των λεγόμενων hotspot, προχωρά με βραδείς ρυθμούς. «Έχουμε μείνει πίσω», όπως λέει, προσθέτοντας όμως ότι «το hotspot στην Λέσβο λειτουργεί τώρα» ενώ τα κέντρα σε Χίο, Σάμο και Λέρο αναμένεται να λειτουργούν πλήρως από τα τέλη Ιανουαρίου.

«Οι Ευρωπαίοι μας επισημαίνουν ότι έχουμε μείνει πίσω όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και έχουν δίκιο με αυτή την κριτική», όπως λέει. Την ίδια ώρα όμως απορρίπτει τις κατηγορίες που διατυπώνονται σε βάρος της Ελλάδας ότι δεν διασφαλίζει τα εξωτερικά της σύνορα. «Τα σύνορά μας προφυλάσσονται εξαιρετικά. Σχεδόν κανείς δεν τα διαπερνά παράνομα».

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.