Quantcast
Κατρούγκαλος: Αβάσιμα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για μείωση των συντάξεων - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Αβάσιμα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για μείωση των συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

«Αβάσιμα και εκτός συζήτησης», χαρακτήρισε τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για περαιτέρω μείωση των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του “Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη” στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε σημαντική την κύρωση του χάρτη, που αποτελεί «νομικό κείμενο το οποίο προσδιορίζει την ευρωπαϊκή νομιμότητα και διεθνή σύμβαση με ανώτερη τυπική ισχύ από το νόμο», και έκανε λόγο για καθυστέρηση πολλών ετών στην κύρωσή του, η οποία συμβαδίζει με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν.

Σήμερα η κύρωσή του είναι πολύ χρήσιμη κατά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, εφόσον θα παρέχει στην ελληνική πλευρά, όχι μόνο νομικά επιχειρήματα αλλά και πολιτικά, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

Ανέφερε μάλιστα, ότι ο Κοινωνικός Χάρτης δέχεται μόνο αιτιολογημένες απολύσεις, ενώ οι θεσμοί πίεζαν για την απελευθέρωση τους, «αλλά τώρα επανέρχεται η νομιμότητα».

«Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση πλήρους απορρύθμισης της αγοράς και εργασιακή ζούγκλα σε εξέλιξη. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με αλλαγές στην εργατική νομοθεσία και το ασφαλιστικό και σύντομα θα έχουμε μπροστά μας μια Ελλάδα διαφορετική από αυτή που παραλάβαμε», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.