Quantcast
Κατρούγκαλος: «Κόφτης» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: «Κόφτης» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

δημοσιεύτηκε:

Τις διορθωτικές κινήσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, σε συνεργασία με τις οργανώσεις των κλάδων, προαναγγέλλει με άρθρο στην “Αυγή”, που τιτλοφορείται “Όχι πια μόνο οι μισθωτοί, όχι πλέον οι φτωχότεροι”, ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος..

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός θα υπάρχει κόφτης στο ύψος των εισφορών ώστε σε συνδυασμό με τη φορολόγηση να μην υπάρχει μεγάλη απώλεια του εισοδήματος:.

“Σκεφτόμαστε επίσης να εφαρμόσουμε έναν “κόφτη” στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία, ώστε να συνεχίσει να επιταχύνεται η αναδρομική λειτουργία του νέου συστήματος” λέει ο κ. Κατρούγκαλος.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα 1, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, η ασφαλιστική επιβάρυνση ως ποσοστό επιβάρυνσης του δηλωθέντος εισοδήματος ήταν αντίστροφα προοδευτική: πολύ μεγαλύτερη για τα μικρά εισοδήματα, έως 10.000 Ευρώ το χρόνο, που όπως θα δούμε στη συνέχεια αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του κλάδου, ελάχιστη για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα. Έτσι, για την πρώτη κατηγορία η επιβάρυνση φτάνει σήμερα στο 30,21% του εισοδήματος, ενώ για όσους κερδίζουν πάνω από 60.000 Ευρώ το χρόνο είναι μόλις 5,22% και για όσους κερδίζουν πάνω από 100.000 Ευρώ ακόμη μικρότερη, 1,84%.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.