Quantcast
ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές και tablet - enikonomia.gr
share

ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές και tablet

δημοσιεύτηκε:

«Δεν τίθεται κανένα θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές, tablet και smartphones» δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με πηγές του businessnews.gr, διαψεύδοντας τα περί του αντιθέτου σενάρια που είδαν το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας και τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός τέτοιου φόρου σε υπολογιστές και tablet», διαμηνύουν οι ίδιες πηγές, σπεύδοντας μάλιστα να εξηγήσουν πως «ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εξεταστεί η επιβολή ενός τέτοιου φόρου ως ισοδύναμο σε κάποιο άλλο μέτρο».

Για την ιστορία το  βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αναστάσιος Τζήκας, δηλώνοντας ενώπιον όλων πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο σε υπολογιστές καιtablet σχεδιάζει η κυβέρνηση, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική «πειρατεία».

Ειδικότερα, ο κ. Τζήκας υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή φόρου 1% έως 2% στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, 6% στις πωλήσεις των τηλεφωνικών συσκευών, αλλά και επιβάρυνση 4% στα tablet, ως τέλος για τα πνευματικά δικαιώματα.Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, το ενδεχόμενο επιβολής ενός τέτοιου φόρο «είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, αλλά απορρίφθηκε ως παράλογο και με αρνητικές επιπτώσεις για την αγορά». Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει να διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επαναλαμβάνοντας πως δεν «έχει συζητηθεί ποτέ η επιβολή αυτού του φόρου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.