Quantcast
Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα πύλη προς την Ευρώπη όλων των προϊόντων της Ασίας - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα πύλη προς την Ευρώπη όλων των προϊόντων της Ασίας

δημοσιεύτηκε:

Ως ιστορική απόφαση, οι επιπτώσεις της οποίας θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρία Cosco, μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”.

Ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε πως η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ολοκληρώθηκε με επιτυχή τρόπο, με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, και το κράτος αναμένει άμεσα έσοδα ύψους 370 εκατ. ευρώ για το 67%.

“Η Ελλάδα με αυτή την κίνηση αξιοποιεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα που της δίνει η γεωγραφική της θέση. Θα γίνει στα αλήθεια η πύλη προς την Ευρώπη όλων των προϊόντων της Ασίας, αυτό θα δώσει στον Πειραιά και την Ελλάδα τρομακτική αξία. Ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια θα είναι ο πρωταγωνιστής που θα τραβήξει μπροστά την ελληνική οικονομία. Νομίζω πως είναι μια απόφαση ιστορική που οι επιπτώσεις της θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

“Θεωρώ πως δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στη διαδικασία. Το μείζον είναι ότι η Ελλάδα μπορεί αξιοποιώντας τα λιμάνια της, τα τρένα της να γίνει μια χώρα που θα παίξει τεράστιο ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο. Αν αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα θα αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση και θα αναπτύξει θεαματικά την οικονομία της”, πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας.

Ερωτηθείς για την επένδυση στο Ελληνικό, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διευκρίνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους επενδυτές, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στη σύμβαση και εκτίμησε πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο 2μηνο-3μηνο, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου.

“Πρόκειται για ένα έργο τεράστιο, 6,5 δισ. θα είναι η άμεση συνολική επένδυση, αυτό και μόνο μπορεί να αλλάξει όλους τους δείκτες της οικονομίας”, ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι υπογραφές για το έργο θα μπουν μέσα στον επόμενο χρόνο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.