Quantcast
Bloomberg: Η ΕΕ επιβραδύνει την βοήθεια στην Ελλάδα όσο αυτή δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η ΕΕ επιβραδύνει την βοήθεια στην Ελλάδα όσο αυτή δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες

δημοσιεύτηκε:

Στην γραμμή Σόιμπλε που με την προσβολή που απηύθυνε στον έλληνα πρωθυπουργό προσπάθησε να τονίσει την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών επανέρχεται το Bloomberg την Τρίτη. Στο δημοσίευμα αυτό το Bloomberg αναφέρει ότι η ημερομηνία της επόμενης δόσης από τα κεφάλαια διάσωσης για την Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε μια «κινητή εορτή» εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πείσει τους εταίρους του στην Ευρωζώνη ότι μπορεί να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του επαναφέρει το θέμα της αξιοπιστίας του πρωθυπουργού προσωπικά αλλά και της κυβέρνησης του.

«Έχουμε πλέον συνηθίσει στο γεγονός ότι οι αξιολογήσεις παίρνουν περισσότερο χρόνο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Λιθουανίας Rimantas ŠADŽIUS σε συνέντευξή του την Παρασκευή. «Είμαστε έτοιμοι να απαιτήσουμε οι συμφωνίες να εφαρμοστούν στο 100 τοις εκατό» συνέχισε ο Λιθουανός ΥΠΟΙΚ αναφέρει το Bloomberg που υπογραμμίζει στην συνέχεια ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα βιαστούν να προχωρήσουν σε πρόσθετες εκταμιεύσεις μέχρι ο Τσίπρας να τιμήσει στις υποσχέσεις του για την διόρθωση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, την επικαιροποίηση της αγοράς εργασίας και το κλείσιμο των φορολογικών κενών.

Η αργή προσέγγιση επίλυσης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας έχει ήδη ωθήσει το κόστος δανεισμού σε επίπεδα αντίστοιχα του περασμένου Αυγούστου και η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο να επανέλθει το λίμα ρήξης του περασμένου έτους που παρ’ ολίγο να κοστίσει την συμμετοχή της Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει 4 δισεκατομμύρια ευρώ ($ 4 δισεκατομμύρια) από  τους πιστωτές της εφόσον ολοκληρώσει την αξιολόγηση της πιο πρόσφατης διάσωσης, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη. Εάν ωστόσο η Ελλάδα δεν ξεκλειδώσει την χρηματοδότηση αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση ρευστότητας από τα μέσα του έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.