Quantcast
Κερέ: Ήταν «kairos» να κάνουμε αλλαγές στην αρχιτεκτονική της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Κερέ: Ήταν «kairos» να κάνουμε αλλαγές στην αρχιτεκτονική της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

«Ήταν ‘kairos’, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες να κάνουμε αλλαγές αναφέρει ο Μπενουά Κερέ, εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ, σε ομιλία του στην Βουδαπέστη την Δευτέρα  1η Φεβρουαρίου, στην οποία αποκαλύπτει ακόμα ότι η Ελληνική κρίση και οι επί μακρόν διαπραγματεύσεις με την ελληνικής κυβέρνηση έφεραν στο φως τις ατέλειες της οικονομικής αρχιτεκτονικής της ΕΚΤ.

«Οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίστηκαν για μήνες» αναφέρει συγκεκριμένα υπογραμμίζοντας ότι έτσι «εξετέθησαν οι αδυναμίες της θεσμικής αρχιτεκτονικής μας στην αντιμετώπιση συλλογικά αυτού που αποτελούσε ένα συλλογικό πρόβλημα, η διασφάλιση του μέλλοντος της Ελλάδας στο ευρώ». 

 

Υπάρχει πιθανότητα η ΕΚΤ να αναθεωρήσει τη νομισματική της πολιτική τον ερχόμενο Μάρτιο, ανέφερε ακόμα στην ομιλία του το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ακόμη ότι η Κομισιόν θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υπουργείο Οικονομικών για τη ζώνη του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να κάνουν βήματα που θα δείχνουν ότι το ευρώ θα αποτελεί μια επιτυχία που θα έχει διάρκεια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη και ικανή να διαδραματίσει τον ρόλο της για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Πηγή: ΕΚΤ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.