Quantcast
Bloomberg: Μην αφήσετε τις ελληνικές συντάξεις να απειλήσουν το ευρώ - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Μην αφήσετε τις ελληνικές συντάξεις να απειλήσουν το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στην «μεγαλοψυχία του νικητή» απευθύνεται το Bloomberg στο κύριο άρθρο του την Τρίτη με τον τίτλο «Μην αφήσετε τις ελληνικές συντάξεις να απειλήσουν το ευρώ», στο οποίο ζητά από την ΕΕ να αποφύγει ένα νέο καταστρεπτικό επεισόδιο «υποταγής» του Αλέξη Τσίπρα.

Στο εκτενές κύριο άρθρο περιγράφεται όλη η διαδικασία του περασμένου καλοκαιριού αλλά και οι αδυναμίες του πολιτικού, του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για ελάφρυνση του χρέους της χώρας. Το δημοσίευμα ωστόσο αναφέρεται και σε θέματα «αποστασίας» που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.  

«Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, και το ποσοστό ανεργίας είναι επίμονα υψηλό, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται» διαπιστώνει στο δημοσίευμα του Bloomberg η συντακτική ομάδα σημειώνοντας ότι «Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,7% μόνο για το 2016, και το 2017 θα μπορούσε να δει αύξηση κατά 1,9%, ενώ και  πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει αναβαθμιστεί».

«Αν δεν αντιμετωπιστεί με προσοχή η κατάσταση, μια νέα πολιτική κρίση είναι πιθανή. Η διατήρηση της πίεσης στην Ελλάδα να επιμείνει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις είναι ζωτικής σημασίας, και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναμφίβολα απαραίτητα. Όμως, η ΕΕ μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας με το να μαλακώσει σε σχέση με το παρελθόν» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα παραμένει εύθραυστη. Μετά από αποστασίες, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαφανιστεί» συνεχίζει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι για να αποφευχθεί μια επανάληψη του προηγούμενου δράματος απαιτείται μια σταθερή δέσμευση από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Και η πραγματική δοκιμασία θα έρθει όταν ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να περάσει από το κοινοβούλιο τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος».  

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ένα μεγάλο και παράλογο κόστος, εκβίασε τον Αλέξη Τσίπρα να “παραδοθεί” πέρυσι το καλοκαίρι. Αν δεν θέλει την επανάληψη αυτού του καταστρεπτικού επεισοδίου, θα πρέπει να δείξει την μεγαλοψυχία της στη νίκη» αναφέρει συγκεκριμένα το editorial του Bloomberg.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.