Quantcast
Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ- Στο επίκεντρο οι αγρότες και το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ- Στο επίκεντρο οι αγρότες και το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από την προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενώ εντείνονται και οι προσπάθειες να λειανθούν οι αντιδράσεις των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει και τις βελτιωτικές προτάσεις. Οι προτάσεις αναμένεται να αφορούν μεγαλύτερη χρονική επέκταση της μεταβατικής περιόδου για την αύξηση των εισφορών, ενώ δεν αποκλείεται να συνδυασθούν με άλλες διευκολύνσεις που θα αμβλύνουν τις επιβαρύνσεις.

Οι εξελίξεις τρέχουν στη σκιά της 14ης ημέρας κινητοποιήσεων με μπλόκα ανά την Ελλάδα. Οι αντιδράσεις κλιμακώνοντας ενόψει και της γενικής απεργίας την Πέμπτη για το ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Απευθυνόμενοι προς την κυβέρνηση οι αγρότες έστειλαν τελεσίγραφο πέντε ημερών προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.