Quantcast
Ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την κοινωνική ασφάλιση - enikonomia.gr
share

Ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την κοινωνική ασφάλιση

δημοσιεύτηκε:

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, θέλοντας να συμβάλει με ουσιαστικές προτάσεις στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου, σύγχρονου και προβλέψιμου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης διοργανώνει μία ιδιαίτερη ημερίδα ανοικτής συζήτησης με θέμα: «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ;».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (αίθουσα Golden). Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλος θα συμμετέχει στο συνέδριο ως ομιλητής.

Σήμερα, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί μείζον εθνικό θέμα, απολύτως συνδεδεμένο με τις επώδυνες συνέπειες των μνημονίων αλλά και λανθασμένων πολιτικών. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αναποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις και να εστιάσουμε, σκεπτόμενοι πρακτικά, στους τρόπους χρηματοδότησης του συστήματος οι οποίοι θα μπορέσουν να συμπληρώσουν τα κενά που αφήνει η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Στόχος του συνεδρίου είναι να γίνει μια ανοικτή συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων για το μείζον εθνικό ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης και για τους τρόπους που θα μπορούσαν αποδεδειγμένα να συμβάλλουν στην εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και συναινετικής εθνικής στρατηγικής.

 

Θεματικές ενότητες

 

• Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Τάσεις στη Χρηματοδότηση Ασφαλιστικών Συστημάτων

• Αποτελεσματικοί Τρόποι Χρηματοδότησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης

• Οι Επιπτώσεις της Διαχείρισης των Ασφαλιστικών Συστημάτων στη Δημοσιονομική Πολιτική

• Ο Ρόλος του Τρίτου Πυλώνα στο Νέο Μοντέλο Κοινωνικής Προστασίας

• Ανοικτή Συζήτηση – Κοινωνική Ασφάλιση: Αναζητώντας την Εθνική Συναίνεση

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.