Quantcast
Τσίπρας: Η επιτυχία της αξιολόγησης θα κριθεί από το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η επιτυχία της αξιολόγησης θα κριθεί από το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Το κύμα της κρίσης του προσφυγικού σκάει πάνω στα νησιά μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Η πλειονότητα του λαού μας δίνει παραδείγματα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σε μια Ευρώπη που δείχνει αμήχανη και σαστισμένη, πρόσθεσε.

Η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη πολλαπλών και παράλληλων κρίσεων, τόνισε ο κ. Τσίπρας και για να ανταπεξέλθει η χώρα, όπως είπε, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση, επιμονή και υπομονή.

Ο πρωθυπουργός επθισήμανε πως η επιτυχία της αξιολόγησης θα κριθεί από το ασφαλιστικό ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν παραβλέπει την κόπωση του λαού μετά από 6 συνεχή χρόνια λιτότητας.

Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό τηρεί το γράμμα της συμφωνίας και γι΄αυτό είναι αυτονόητο ότι θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αυτή η πρόταση γράφτηκε από την κυβέρνηση στα ελληνικά και δεν μας δόθηκε από τους θεσμούς όπως γινόταν στο παρελθόν.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι η πρόταση αυτή εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, επισήμανε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά εμάς για να προσθέσει ότι η πρόταση αυτή που προστατεύει τους ασθενέστερους και κάνει δίκαιη κατανομή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, είναι ανοιχτή σε βελτιώσεις.

Επίσης ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν θα κόψουμε για 12η φορά τις συντάξεις, δεν θα απελευθερώσουμε τις απολύσεις ενώ τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης εισφορών και μεταβατικότητας των αγροτών.

Παράλληλα εκτίμησε πως: «Χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις για τους αγρότες».

Επίσης ανέφερε πως έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο “κάβο” αλλά μετά από αυτόν βλέπουμε φως ενώ εκτίμησε πως σε λίγο καιρό η εικόνα της χώρας, διεθνώς, θα έχει αλλάξει καθώς η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα-κόμβο στην νοτιοανατολική Μεσόγειο…

«Έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για την έγκαιρη αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός για τις ενέργειες της κυβέρνησης και τόνισε ότι τηρείται κατά γράμμα η συμφωνία, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων πολιτών. Περιμένουμε αυτό να αναγνωριστεί από τους θεσμούς, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν εποικοδομητική διάθεση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

“Οσον αφορά στην προσφυγική κρίση ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως: «Η Ελλάδα, έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο, διότι οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι “αλά καρτ”.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.