Quantcast
ΕΕ: Πολύ καλό σημάδι ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις ευθύνες της - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Πολύ καλό σημάδι ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις ευθύνες της

δημοσιεύτηκε:

Συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης το Κολέγιο των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα το προσφυγικό.

Μετά το τέλος του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία σημείωσε ότι οι πρόσφυγες δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε όποια χώρα θέλουν αυτοί. Επίσης, ανέφερε ότι Ιταλία και Ελλάδα θα πρέπει να ενεργοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τα hot spots.

«Πολύ καλό σημάδι και εξέλιξη ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στην υλοποίηση των ευθυνών που έχει αναλάβει» ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο κάλεσε την Ελλάδα να βελτιώσει τις διαδικασίες και τις συνθήκες υποδοχής των αιτούμενων ασύλου, ώστε να γίνει δυνατή η επαναπροώθηση των μεταναστών προς τη χώρα, στο πλαίσιο μίας καλύτερης διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης.



 

 

Μεταξύ των συστάσεών της προς την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται “σε επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με στόχο μία πιθανή επανάληψη ορισμένων επαναπροωθήσεων στο πλαίσιο των ρυθμίσεων της συνθήκης του Δουβλίνου”, η οποία προβλέπει ότι υπεύθυνη για την εξέταση των αιτήσεων παροχής ασύλου είναι η χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με έκθεση προόδου που παρουσιάσθηκε σήμερα  στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει θέμα εξόδου από την Σέγκεν για την Ελλάδα» ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενώ ξεκαθάρισε ότι «Αυτό που συζητήσαμε για το άρθρο 19 της συνθήκης αφορά τις υποχρεώσεις που πρέπει κάθε χώρα να τηρήσει. Αυτό αφορά όλες τις χώρες και συζητήσαμε τις συστάσεις που για κάθε φόρα. Ο μόνος κίνδυνος για τις χώρες είναι τα αποτελέσματα κακής εφαρμογής των υποχρεώσεων τους στο πλαίσιο της Σέγκεν». 

 

 Δείτε την έκθεση προδόδου της επιτροπής για την Ελλάδα

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.