Quantcast
Φορτσάκης: Ο νόμος για τα κανάλια θα έχει πρόβλημα συνταγματικότητας - enikonomia.gr
share

Φορτσάκης: Ο νόμος για τα κανάλια θα έχει πρόβλημα συνταγματικότητας

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη ότι ο νόμος για τα κανάλια θα έχει πρόβλημα συνταγματικότητας εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν ο εν λόγω νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες «πέσει» στα δικαστήρια, ο κ. Φορτσάκης απάντησε: «Εγώ πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα συνταγματικότητας» ενώ πρόσθεσε «και στην Ευρώπη θα έχει πρόβλημα».

Στην ερώτηση, αν κατά τη γνώμη του, τα κανάλια λειτουργούσαν καλά μέχρι τώρα, ο ίδιος απάντησε: «Όχι δεν λειτουργούσαν καθόλου καλά μέχρι τώρα».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι: «Η ΝΔ είπε με μεγάλη σαφήνεια ότι αν η κυβέρνηση δεχόταν να πάνε τα ζητήματα αυτά στο ΕΣΡ, η ΝΔ θα συναινούσε στο να γίνει συγκρότησή του από άτομα κοινής αποδοχής». Και συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ θα σας έλεγα ότι πέρα από το ζήτημα του αριθμού των αδειών, αυτό που είναι πραγματικά λυπηρό, είναι ότι η κυβέρνηση, για να κρίνουμε ποιες θα είναι οι άδειες που θα χορηγηθούν, δεν χρησιμοποίησε τα κριτήρια τα οποία καταγράφει το Σύνταγμα αλλά χρησιμοποίησε κριτήρια αγοράς. Κι αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό διότι δείχνει ότι η κυβέρνηση κινείται κατ’ αντίθετη κατεύθυνση προς τις αρχές του ενωσιακού δικαίου και του Συντάγματός μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.