Quantcast
Έρχεται νόμος για τη φορολόγηση των τουριστικών κατοικιών - enikonomia.gr
share

Έρχεται νόμος για τη φορολόγηση των τουριστικών κατοικιών

δημοσιεύτηκε:

Mε νομοθετική παρέμβαση επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα της τεράστιας φοροδιαφυγής στον χώρο των τουριστικών μισθώσεων ιδιωτικών κατοικιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η κίνηση αυτή έρχεται με καθυστέρηση και μετά από πιέσεις από την πλευρά των δανειστών, Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το νομοθετικό πλαίσιο που θα προβλέπει τον τρόπο φορολόγησης των τουριστικών μισθώσεων που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικές κατοικίες θα καταρτισθεί με τη συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών.

Για το θέμα, μίλησαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο κ. Τσακίρης ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει τη σχετική διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, με τη διευθέτηση του θέματος θα εισρεύσουν σε ετήσια βάση στα δημόσια ταμεία περί τα 250 εκατ. και θα μπορεί πλέον να υλοποιηθεί από το 2017 το αίτημα του κλάδου επαναφοράς του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες σε ανταγωνιστικά επίπεδα με άλλους προορισμούς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με το υπ. Οικονομικών για τη διαμόρφωση του πλαισίου φορολόγησης των τουριστικών μισθώσεων, αλλά και για τη διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τις διαδικτυακές πλατφόρμες μέσω των οποίων γίνονται οι μισθώσεις. Υπέρ της φορολόγησης των εν λόγω μισθώσεων τάχθηκε και η αναπλ. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.